jueves, 20 de agosto de 2009

Excuses exagerades


La companyia Disperses amb l'obra Terotitzant, dilluns passat a Ferreries/TxN.

Els diaris de Menorca publiquen avui una carta que signen el batle de Ferreries i la regidora de Cultura per mitjà de la qual demanen excuses pel contingut pujat de tò de l'obra que la companyia de teatre Disperses va representar dilluns passat a l'escenari del Pla de l'Església. Diuen els reponsables municipals que tal vegada els diàlegs podrien haver resultat ofensius per la seva càrrega sexual i que consideren un error haver programat aquesta actuació en el marc de les activitats que antecedeixen la celebració de les festes patronals de Sant Bartomeu. A la carta, el batle i la regidora s'excusen reiteradament pel desconeixement dels diàlegs de l'obra que no era la que havien contractat en un primer moment. També comenten que els ha arribat un munt de comentaris sobre la inoportunitat d'aquesta actuació en un espai obert a tot tipus de públic. Finalment, ambdós representants del grup d'esquerres de l'Entesa valoren negativament l'esmentada actuació i manifesten que n'assumeixen la responsabilitat.
En cap moment, però, ni el batle ni la regidora es refereixen a que la plaça estava plena de gom a gom per un públic que va seguir el desenvolupament complert de l'obra amb força aplaudiments, riures i aprovació. Tal vegada si el descontent hagués estat tal i com descriuen els responsables municipals bona part del públic hauria aprofitat la mitja part per abandonar la plaça. Però no va ser així, tansols una desena de persones (comptades) va sortir durant la primera mitja hora de l'espectacle.
Idò, tot sembla apuntar a que l'exagerada nota de disculpes té el seu origen en els comentaris provinents de persones que troben barroer i inoportú que quatre actrius parlin en públic i obertament de les qüestions que fins no fa gaire temps formaven part dels tabús culturals universals. Sorpren, idò, que aquestes persones no es molestin, ni de molt lluny, amb alguns continguts força més pujats de tò amb els que s'expressen els nostres glosadors. Tal vegada la qüestió no recaigui en el què sino en el com i en el qui. Tal vegada hi ha persones que es senten ofeses quan escolten certes expressions de boca de quatre al·lotes que podrien ser les nostres filles. Tal vegada...

2 comentarios:

granota dijo...

Molt bé Txiqui! Penso que es van equivocar amb la carta de disculpes: no ho havien d'haver fet!
A Ferreries encara hi ha molt de catòlic conservador i reprimit. Certamemt, els homes si que poden parlar del que vulguin, però si ho fan les dones la cosa ja es complica. No hauríen de cedir tan facilment a les crítiques absurdes del PP o den VC.
Salut!

Olga dijo...

Tal vegadada...si aquestes al·lotes haguéssin estat al·lots... hagués passat res?
Nosé, el glosat no hi va haver cap mena de disuclpes, no?
Ah, si... política d'igualtat...
Salut!